20120817

За Света


Година 2023.

Третата Световна Война започва. Първоначално между САЩ и Северна Корея. Причината остава неясна, двете страни твърдят различно. Постепенно всички държави се разделят в двата лагера. Корея заплашват с атомно оръжие. САЩ отвръщат със същото. Началото на края. 




Година 2059

Войната е към края си. Жертвите вече са милиони. Европа се обединява тайно срещу двата лагера.
Атомните бомби падат в Южна Америка като предупреждение. Континентът става напълно необитаем, радиацията обгръща цяла Северна Америка. Оцелелите са силно облъчени с радиация. Минути след това ръководството на Северна Корея е свалено от немски части, изпратени за да предотвратят намесата на атомни оръжия. 




Година 2060

Северна Америка е под карантина. Гласува се южна да се използва за бунище. Предложението е прието. 
Япония е залята от океана при мащабно земетресение по цялата дължина на острова, а после и верига цунами, още по средата на войната. Оцелялото население е изселено в Русия. 
Австралия е пустиня. Няма живот. 
Африка се превръща в най-голямата казарма, позната на човечеството. Южните части са гъста джунгла, в която трудно се намира път. Климатът на северните е променен. Няма пустиня, но все още температурите са високи. Там се обучава и помещава армията на Света. 
Европейският съюз се провъзгласява за Велика сила. Гони повечето от страните-членки, остават само Германия, Великобритания, Белгия, Франция и Италия. Останалите са понесли толкова жертви, че не могат да се борят за мястото си. Налага им се да се примирят. 




Година 2145

През годините природата е в различен стадий на развитие или запад в различните зони. Сградите от миналото се разпадат. Повечето са изгнили, между тях растат мутирали растения. Новите строежи обикновено са скромни, дървени или дори сламени постройки в по-малките райони или общества, за разлика от сградите в големите области, които са от камък или глина, дори от тухли. Смята се за престиж да имаш такъв дом. 
Животинските видове не изчезват, а се обогатяват с мутирали, доразвити, еволюирали, което е било необходимост при новите условия на живот. 
Електричество и мобилни технологии няма, не могат да се възстановят заради смущения след атомните взривове. Техника липсва поради загубени познания за създаването й. Хората се връщат няколко стъпки назад, но въпреки това се създават сложни механизми, благодарение на които се правят оръжия, алармени системи, позволява се контрола на отваряне и затваряне на врати в затворите и т.н.
Европейският съюз се е разпаднал. Великобритания поема контрол. Налага се НОВ СВЕТОВЕН РЕД, за доброто на всички. 







Година 2301. Настоящето. Нов световен ред от 156 години.

Не съществуват държави, раси и националисти. Съществува Светът. Включва предишните Европа и Азия и се обединяват в Евразия. Континентът се разделя на Сектори, като те постепенно се обединяват във все по-големи. Във всеки случай е ясно, че колкото по-малък е номерът на сектора, толкова по-важен и малък като размери е той (съответно и толкова по-високи са самочувствието и статуса в обществото на обитателите им). Сектор "0" е остров, преди познат като Великобритания. На него се намират всички най-важни административни сгради, там живеят всички управляващи, както и други служители на високи постове. Не заселените места са обрасли с растителност. 
Северна Америка вече е прекръстена на Северен Континент. Вече не е под карантина, но като по неписан закон там живеят само мутанти. 
Няма езици - всички говорят на един сборен такъв, напомнящ на далечния английски. 
Живее се в диктатура, но повечето хора смятат, че това е за тяхно добро. Други обаче, наричащи себе си Опозицията, се бунтуват. Организацията е тайна, членовете й са подложени на гонения и при доказване на участие, опозиционерите се хвърлят в затвор до живот без съд. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар